Logo NHC
Nederlandse Herdershonden Club

De Nationale gaat niet door

Langs deze weg willen wij u laten weten dat wij helaas het besluit hebben moeten nemen om De Nationale 2017 niet te laten doorgaan.
Het aantal inschrijvingen blijft ernstig achter bij de verwachtingen en in vergelijking met de eerdere twee edities. Op dit moment zijn er, met nog geen 8 dagen resterend, slechts 153 honden ingeschreven. Het is dan ook met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk te stellen dat het begrote aantal van 450 honden niet gehaald zal worden.
Zoals u mogelijk weet is de Nationale een evenement georganiseerd door Stichting Samenwerkende Nederlandse Hondenrassen in samenwerking met Stichting Organisatie Hondententoonstelling Zwolle voor de locatie en uitvoering. Helaas heeft de eerste editie tot een fors verlies geleid. Dit verlies is voorgefinancierd door SOHZ. De tweede editie heeft dit verlies ongeveer kunnen halveren. Wij verwachten echter zelfs het break-even punt voor deze editie niet te halen en kunnen uiteraard het verlies niet verder laten oplopen.
Wij hebben nog de mogelijkheden onderzocht om de show in een afgeslankte vorm wel door te laten gaan, maar ook dan blijven de financiële risico’s groot en zal deze editie geen recht doen aan de voorgaande twee edities en de verwachtingen die exposanten, standhouders en sponsoren van De Nationale hebben.
We hechten er belang aan het nemen van deze uiterst treurige beslissing niet langer uit te stellen om te voorkomen dat nog meer exposanten worden teleurgesteld en kosten verder oplopen.
Het spijt ons oprecht niet anders te kunnen melden en betreuren de situatie zeer. Zeker ook voor die rasverenigingen, fokkers en exposanten die de Nationale een warm hart toe dragen en hun uiterste beste hebben gedaan om de Nationale onder de aandacht te brengen en tot een succes te maken.
De komende dagen zullen wij gebruiken om alle betrokkenen te informeren en de nodige zorg te besteden aan het afhandelen van de financiële kant van deze beslissing.
Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben dan horen wij dat graag. Wij verzoeken u eventuele vragen van exposanten met ons te delen zodat wij adequaat kunnen reageren.
U kunt ons bereiken via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken) of telefonisch via 06-52878292 (Esmae Minne, secretaris SOHZ)
Met vriendelijke groet,
Namens Stichting Organisatie Hondententoonstelling Zwolle

Esmae Minne
Secretaris SOHZ


Rasvereniging voor
Kortharige,
Langharige en
Ruwharige
Hollandse Herders

afbeelding raad van beheer


Login