Logo NHC
Nederlandse Herdershonden Club

In memoriam Floor

Maandagmiddag 19 juni 2017, om exact 15.06 uur is ruwhaar Floor (stamboomnaam Adalgard) in ons bijzijn ingeslapen.
Haar gestel was de voorgaande dagen zodanig aan het verslechteren dat we de onvermijdelijke keus moesten maken om haar te laten inslapen.
Op maandagmorgen 19/6 hebben we de dierenarts gebeld met het verzoek om haar te euthaniseren, om 14.00 uur zou deze bij ons thuis komen.
De dierenarts was evenwel verlaat vanwege een spoedgeval maar eenmaal hier verliep het waardig en zonder complicaties.

Floor heeft -denken wij- een prachtig leven gehad en wij hebben intens van haar mogen genieten al die jaren.  De vele herinneringen die weer opkomen, zoals onze vakanties op Ameland, samen met onze ruwhaar Mike (stamboomnaam Imike Ruwe Van Het Noordererf) en later ook met onze Laekense herder Bas (stamboomnaam Dibas Van’t Brugske), met hen heeft ze onnoemelijk veel plezier gehad, zoals het eigenlijk zou moeten in elk hondenleven.
Mike was haar allergrootste vriend, die twee waren écht onafscheidelijk. Maar ook met Bas heeft ze heel erg veel plezier gehad, zeker na het overlijden van Mike.
Ze had ook een zeer eigenzinnig karakter, een dame met pit die niet met zich liet sollen. Tegelijkertijd was ze ook heel aanhankelijk, als de aandacht maar niet te opdringerig werd.

Nadat zij was ingeslapen -en nadat er héél veel tranen waren gevloeid- hebben we haar samen in de auto gelegd, in haar eigen mand met haar eigen kleed om haar vervolgens over te brengen naar het dierencrematorium in Drachtstercompagnie.
Daarbij hebben we onder meer een landweggetje gevolgd, exact die welke we ook volgden toen we haar als pup hebben opgehaald bij haar fokker, Ids Willemsma uit het Friese Easterwierum, en waar we haar haar eerste plasje bij/met ons lieten doen in de berm.

Het gemis doet zich goed voelen en dat zal nog heel lang het geval zijn. Dat heeft ze ook verdient, ruimschoots zelfs. Nu, thuis, dringt het pas goed door dat ze er niet meer is.
We troosten ons dat ze nu voor altijd met Mike is herenigd, die stierf op 20 juni 2009. Floor stierf in de leeftijd van 15 jaar, 11 maanden en 24 dagen, 6 dagen voor haar zestiende verjaardag.

“Vaarwel lieve Floortje, en bedankt voor alles dat je ons hebt geschonken. Je was een eigenzinnige, hele mooi dame, met een sterk eigen karakter, nergens van onder de indruk. Ga je weer net zo hard rennen met Mike als vroeger, en ‘’bekvechten’’ met elkaar? Tot ooit hopen wij. Héél veel liefs, er lopen alweer tranen over ons gezicht, dikke tranen, tranen van gemis, tranen van hele dierbare herinneringen. Doei mooi meisje van ons”

Jan en Nel van der Veen


Rasvereniging voor
Kortharige,
Langharige en
Ruwharige
Hollandse Herders

afbeelding raad van beheer


Login