Logo NHC
Nederlandse Herdershonden Club

In Memoriam: Tooske van de Boermastreek

Tot ons grote verdriet hebben we donderdag 9 maart afscheid moeten nemen van onze “wereldhond” Tooske. Bijna 14 jaar heeft ze een prominente plaats ingenomen in ons gezin.
Ze kreeg 9 jaar geleden een nest met 8 pups, waarvan Jans (Pommerans)bij ons is gebleven.
Tooske was een leergierig en intelligent teefje. Ze beleefde , samen met de baas, veel plezierige uurtjes met de GG trainingen.
Maar zoals het een Hollander betaamd, was het al gauw saai, maar slaagde ze met glans. ze had een scherp en alert karakter,was geen allemansvriend.
Als vreemd volk dacht zo maar door te kunnen lopen, kwamen ze soms bedrogen uit. Het was ten slotte haar erf en haar volk!!
Na de geboorte van de pups raakte ze de “scherpe kantjes “kwijt. Ik heb wel eens verzucht dat ze haar dochter Jans strenger moest opvoeden, maar ze liet bijna alles toe.
Maar als het er op aan kwam, was er toch maar 1 de baas!!Vorig jaar juli ontdekten we een gezwel in de buurt van haar tepels. Melkklierkanker…een operatie volgde( ze was net 13 geworden) en de Grande Dame huppelde weer vrolijk rond.
Maar helaas kwam de ziekte in december in alle hevigheid terug. Een tweede operatie volgde, maar de wond wilde niet genezen en de gezwellen bleven groeien.
Er was geen hoop meer op genezing.Dus kwam de dierenarts haar thuis, in haar vertrouwde omgeving, met alle gezinsleden om haar heen,uit haar lijden verlossen.
Wat een verdriet,wat een gemis…Nooit meer lange wandelingen en honderd keer achterom kijken waar ze blijft, nooit meer: waar zet ik mijn voeten in de keuken want ze ligt vlak achter me, de “toneelstukjes"die ze na elke wandeling weer opvoerde: Bijna bij de auto en…hé, waar is mijn balletje nou??Die raakte ze zogenaamd “kwijt”, maar ik stuurde haar terug en ze wist hem altijd te vinden. Ze had gewoon geen zin of haast om weer mee naar huis te gaan.
Een heerlijk “IJskonijn”. Haar dochter is bepaald geen evenbeeld van haar moeder, maar wel een HEERLIJKHEID. we hopen nog lang van haar te mogen genieten, en Tooske is voor altijd in ons HART.

Fam. Nieuwenhuis
Delftsestraatweg 51
2645CA Delfgauw


Rasvereniging voor
Kortharige,
Langharige en
Ruwharige
Hollandse Herders

afbeelding raad van beheer


Login