Logo NHC
Nederlandse Herdershonden Club

Herplaatsingen Kortharen

Kortharen herplaatsing

afbeelding

Dit is onze Hollandse herder reu Sjors. Zijn stamboomnaam is Eros (NHSB 3044015). Zijn moeder is Belle (NHSB 2787053) en zijn vader is Bolle de Vrolijke Hollander (NHSB 2928904).
De fokster van Sjors is C. (Lia) Beek uit Ederveen. Sjors is geboren op 10 mei 2016. Met pijn in ons hart hebben wij noodgedwongen de beslissing genomen om voor Sjors een ander, gouden mandje te zoeken. De reden hiervoor, is dat Sjors absoluut niet meer samen gaat met onze oudere Hollander.

Sjors is een ontzettend lieve en zachtaardige reu, maar ook een beetje onzeker. Tegenover vreemden is hij in eerste instantie wat terughoudend / voorzichtig, maar als je eenmaal zijn vertrouwen hebt gewonnen doet hij alles voor je. Hij luistert erg goed en kan dan ook los lopen. Echter door zijn onzekerheid, valt hij uit naar honden die te dicht bij hem komen. Dit is wel heel goed beheersbaar als je er op de juiste wijze mee om gaat. Zoekspelletjes en apporteren, vindt Sjors erg leuk. Hij heeft puppycursus gevolgd en ook heeft hij een cursus detecteren gedaan en succesvol afgerond. Daarna hebben wij een aantal privélessen gevolgd, om het uitvallen naar honden onder controle te krijgen. Zoals eerder gezegd is dat nu goed beheersbaar.

Wij zoeken voor Sjors een baas (of een stel, of een gezin met oudere kinderen) die verder geen andere honden heeft. Iemand die alle tijd heeft voor Sjors alleen. Ook gaat Sjors niet heel goed samen met katten, daar jaagt hij erg graag achteraan. Hij leeft nu wel samen met katten, maar zonder katten zou Sjors het veel gezelliger vinden.  Hij heeft duidelijkheid en structuur nodig, maar wel met zachte, consequente hand.

Wij hebben 2 kinderen van 6 en 9, daar gaat hij heel goed mee samen.  De kinderen kunnen alles met hem doen en van hem gedaan krijgen. Jongere kinderen, vooral kinderen die rondkruipen, vindt hij wat spannend. Daarom willen wij niet dat Sjors naar een gezin met kleine kinderen gaat.
In huis doet Sjors niets liever dan aan je voeten liggen. Hij is echt een grote kroelkont. Omdat hij zo graag bij je is, heeft hij er wat moeite mee om alleen achter te blijven. Dit zal opgebouwd moeten worden. Bij ons was hij bijna nooit echt alleen, dus dat is hij niet goed gewend. Hij kan heel goed mee in de auto, dit vindt hij zelfs heel leuk. Strand en bos zijn favoriet bij hem.

Wilt u meer weten over Sjors, of wilt u graag kennis maken met Sjors, neemt u dan gerust contact op met ons.
Dit kan per e-mail: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken)
Sabrine en Dave Haselager


Rasvereniging voor
Kortharige,
Langharige en
Ruwharige
Hollandse Herders

afbeelding raad van beheer


Login