Logo NHC
Nederlandse Herdershonden Club

Herplaatsingen Langharen

Herplaatsing Jogina van Neerlands Erf

Met moeite heb ik de lastige beslissing genomen om mijn langhaar te herplaatsen, Jogina van Neerlands Erf geb, datum 9- 6 -2015.
Ouders Gypsy Di Juno van neerlands erf en Elko du Haneau des Trois Fontaines.
Gina is een sportief,  levenslustig, aanhankelijk hondje, dat het heerlijk vind om geknuffeld te worden, met veel werkhond in zich en een grote will to please.
Zij kan loslopen in het bos. Zij vind het heerlijk om haar neus te gebruiken bij mantrailen en ook heb ik een tijdje detectie speuren met haar gedaan.
Op nummer een staat schapen drijven. Dit doe ik sinds dit voorjaar met haar.
Ze wordt beleerd op de border collie manier, die past ook goed bij het type hond dat Gina is. Van jongs af aan gaat ze naar een opvang in huiselijke kring.
Ik heb met Gina een puppy training gevolgd en een basis cursus. Hier werd er bij eerste binnenkomst naar haar uitgevallen en dat heeft de toon gezet , zij voelde er zich niet meer veilig en begon in de les uit te vallen. Ben met haar naar een andere hondenschool gegaan waar ze geholpen werd om het tij te keren.
Deze actie was niet succesvol. Omdat ik toch iets aan gg wilde doen ben ik met privé  training gaan volgen.
Gina is ook een gevoelig hondje.  Op prikkels reageert ze met verontrusting, dat uit zich dan in blaffen enopwinding .
Ze vind veel andere honden spannend en dat leidt dan tot het zelfde gedrag. Ze heeft echter ook een aantal hondenvriendjes. Heb daarvoor contact gezocht met Monique Bladder om haar te helpen beter met prikkels om te gaan doe ik bij Monique BAT sessies . 
Monique is bereid om hierover meer inlichtingen te geven.  Verder kwamen we er een maand geleden achter dat zij een l vernauwing heeft in de overgang van lende naar staart wervels , met als gevolg oa zenuwpijnen. Hier krijgt zij pijnstilling voor en nu loopt ze weer met ruime pas . De reden om tot herplaatsing over te gaan heeft enerzijds met haar prikkelgevoeligheid te maken en anderzijds met mijn leeftijd.
k wordt volgend jaar 70 en als Gina reflexmatig uitvalt tijdens de wandeling dan wordt ze me te sterk.
In die stress kan ze ook behoorlijk trekken aan de lijn.Wat ik voor haar zoek is een sportieve, ervaren baas die op recreatief nivo, met haar op een positieve niet onder druk zettende manier wil werken , met correcties werken is geen optie omdat haar gedrag reflexmatig optreed vanuit een emotie.
Agility behoord door haar rugklachten niet meer tot de mogelijkheden. Een baas die bekend is met het ras, met vrije tijd.
Gina kan wel een aantal uurtjes alleen thuis blijven. Mijn man en ik zijn beiden met pensioen en bij gevolg veel thuis. Ik zoek voor haar een prikkelarme leefomgeving met rustige tuin. Een sociaal vaardige reu zou wel bij haar passen mits de honden een klik hebben.
Kleine hondjes of een teef is geen goed idee. Ze wordt niet geplaatst in een druk gezin met jonge kinderen. Vanaf 12 of 16 jaar kan wel.
Bij belangstelling of vragen : Marja van der Meeren, .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken) of 0320 23 02 45. Wij wonen in lelystad.


Rasvereniging voor
Kortharige,
Langharige en
Ruwharige
Hollandse Herders

afbeelding raad van beheer


Login