Logo NHC
Nederlandse Herdershonden Club

Herplaatsingen Langharen

Herplaatsing Baron Ba-Ree van de Rozeborgh

Baron Ba-Ree van de Rozeborgh. Boris is geboren op 9 september 2013, zoon van Nichtje Nadjenna van het Eigen Land en Bram van de Tien d​schuur.
Boris heeft sinds hij pup is ernstige voedselallergieën. Hij kan alleen paardenvlees, konijnenvlees en geitenvlees verdragen.
Toen hij net 1 jaar was is hij blijven hangen met zijn poot en heet hij zijn rechter kruisband gescheurd.
Hij is geopereerd bij Nico Dijkshoorn (een eigen methode waarbij ​materiaal uit de knie wordt gebruikt). Tijdens de zware revalidatie is Boris erg angstig en onzeker geworden.
Daarna is het uitvallen naar kinderen, andere honden en af en toe volwassenen begonnen. Boris is erg snel overprikkeld door zijn omgeving. Deze spanning kan hij niet op een gezonde manier kwijt. Hij valt dan uit naar mensen en dieren in zijn omgeving. Daarin gaat hij veel te ver. Hij verwond andere dieren, soms zelfs heel ernstig.
Wij kunnen als zijn eigenaren werkelijk alles met hem doen. Wij vertrouwen hem in die zin volledig.
Hij is een knuffelbeer in huis, ontzettend aanhankelijk en gezellig. Hij is waanzinnig slim en erg gehoorzaam.
Hij is grappig, speels en absoluut prachtig om te zien. Heel veel honden zijn weg van Boris. Alle teven vallen in katzwijm (meest gehoorde frase op straat: “Wat gek, normaal is ze helemaal niet speels. Ze houdt helemaal niet van andere honden….”), Boris heeft ongelooflijk veel charisma.
Maar hij is verschrikkelijk onberekenbaar. We hebben met 3 gedragsdeskundigen samengewerkt en heel veel therapieën geprobeerd.
Maar Boris blijft terugvallen in zijn agressie als uitweg. Ik heb als zijn primaire verzorger niet meer voldoende vertrouwen in mijzelf om met hem verder te kunnen.
Ik hoop verschrikkelijk dat er iemand met meer ervaring en scholing is die Boris de ondersteuning kan bieden die hij nodig heeft.

Annelies Vreeswijk
06 34851974


Rasvereniging voor
Kortharige,
Langharige en
Ruwharige
Hollandse Herders

afbeelding raad van beheer


Login