Logo NHC
Nederlandse Herdershonden Club

In Memoriam Gea Nauta-Wijker

Op 27 februari 2019 is na een kort ziekbed Gea Nauta-Wijker overleden. Zij werd 75 jaar.
Zij was sinds de jaren tachtig binnen de NHC actief in vele functies.

Zij en haar man Hans hadden, op een langhaar na, altijd de kortharige variëteit, waarmee ook twee keer een nestje werd gefokt onder de kennelnaam “van Hagaemundi” (in 1994 en 1998).
Gea maakte in de negentiger jaren deel uit van het bestuur onder voorzitter Jan Kleiman met als hoofdtaak de pupbemiddeling, zoals dat toen nog heette. In een tijd zonder internet betekende dat talloze telefoontjes op een dag en dat ging door tot laat in de avond.
In 1998 bestond de NHC honderd jaar en Gea had een groot aandeel in de organisatie van dit evenement (open dag in het Openluchtmuseum en CAC-show), samen met de toenmalige voorzitter Jolanda Prijs en Nellie Nugteren, een goede kennis van Gea, die door Gea was overgehaald om secretaris te worden in 1997 toen Mieke Clemens naar Zwitserland vertrok.
Ter gelegenheid van het jubileum bracht de NHC in 1998 een boek uit “Allemaal Hollanders”. De auteurs waren Lia Helmers, Gea Nauta en Jolanda Prijs.
Verder heeft Gea enige tijd in de FAC Kortharen gezeten.
In 2011 verscheen een gemoderniseerde versie van het boek dat ook nu de titel “Allemaal Hollanders” kreeg en weer was Gea Nauta een van de auteurs, naast Mieke Schmid-Clemens en Miriam Vermeeren.

Gea en Hans genoten van hun honden, die altijd meegingen in de caravan, meestal naar Drenthe, waarbij de honden tijdens tochten op de fiets in een karretje achter de fiets werden meegenomen, zoals ook afgelopen zomer. Verder waren ze druk met tekenen en schilderen o.a. voor het kerkblad. Afgelopen kerst kreeg ik nog een enthousiaste kaart van haar, die ze zoals gebruikelijk zelf had getekend.

Wij wensen Hans, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit plotselinge verlies.

Mieke Schmid


11 maart 2019
Actueel

^ Terug naar boven

Rasvereniging voor
Kortharige,
Langharige en
Ruwharige
Hollandse Herders

afbeelding raad van beheer


Login