Logo NHC
Nederlandse Herdershonden Club

Inbreuk op de beveiliging bij IT leverancier Raad van Beheer

Aan de verenigingen aangesloten bij de Raad van Beheer

Geachte heer/mevrouw,

Door middel van dit bericht wil ik u op de hoogte stellen van een inbreuk op de beveiliging van de data en persoonsgegevens bij onze leverancier/bouwer van onze nieuwe IT. De inbreuk heeft invloed gehad op een omgeving waarop gewerkt wordt aan de migratie (testomgeving) van uw persoonsgegevens van onze oude IT applicaties naar nieuwe applicaties.

Het betreffen (mogelijk) de volgende persoonsgegevens die u bij de Raad van Beheer geregistreerd heeft: naam, adres, e-mail, telefoonnummer, (indien doorgegeven) geboortedatum en geslacht.

Op andere gegevens, zoals bankrekening en facturen, heeft de inbreuk géén betrekking.

Zoals u wellicht weet, wordt op dit moment gewerkt aan vernieuwing van de automatisering waarin de Nederlandse stamboekhouding wordt bijgehouden. In de omgeving waarin gewerkt wordt aan de migratie van de gegevens heeft een inbreuk plaatsgevonden. Uw actuele persoonsgegevens en de gegevens van de op uw naam geregistreerde honden zijn derhalve nog intact in de omgeving die nu nog voor onze werkzaamheden gebruikt wordt. U kunt dus nog op de gebruikelijke wijze bijvoorbeeld digitaal dek- en geboorteaangifte doen.

De inbreuk op de beveiliging en het lekken van data kan desalniettemin ongunstige gevolgen voor u hebben. U kunt bijvoorbeeld door anderen benaderd worden via het bij ons bekende e-mailadres. Indien hiervan sprake is, verzoeken wij u dit aan de Raad van Beheer te melden: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken).

Wij hopen u met deze e-mail voldoende op de hoogte te hebben gebracht over de inbreuk en de mogelijke gevolgen. Wij en onze IT-leverancier zullen alle nodige maatregelen nemen om uw data voor de toekomst nog beter te beschermen. Onze excuses voor het ongemak dat u mogelijk van dit incident zult ondervinden.

Als u meer informatie over de inbreuk wilt opvragen, kunt u terecht bij de Raad van Beheer via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken).

Met vriendelijke groet,

Secretaris bestuur Raad van Beheer


19 december 2019
Actueel

^ Terug naar boven

Rasvereniging voor
Kortharige,
Langharige en
Ruwharige
Hollandse Herders

afbeelding raad van beheer


Login