Logo NHC
Nederlandse Herdershonden Club

Herplaatsingen Kortharen

Herplaatsing Andor (Jip)

Na een tijd wikken en wegen (en veel contact met een gedragsdeskundige) moeten wij de conclusie trekken dat Jip niet gelukkig gaat worden bij ons gezin.
Daar raken wij dan weer gestrest van en ondertussen bevinden wij ons in een neerwaartse spiraal.

Roepnaam: Jip (Andor) Ouders: Robben en Desie.
Geboortedatum: 25-01-2017, hij is gecastreerd, laatste enting gehad op 04-04-2018

Kan met honden: los wel, aan de lijn soms reactief, katten jaagt hij na.
Kan met kinderen: vanaf 7 jaar, maar we zijn op zoek naar een gezin zonder kinderen of 12+.
Kan alleen zijn in de bench, is zindelijk en waaks
Kan in de auto: ja, kan loslopen: ja

Het verhaal:
Als voorbereiding op een grotere hond ben ik de cursussen tot kynologisch instructeur gaan volgen. We hebben kennis gemaakt met de fokker en op sites gezocht naar informatie over de Hollandse herder. Vol goede moed begonnen wij aan ons avontuur met Jip. We zijn met hem op puppycursus gegaan en hebben redelijk vroeg Daniëlle Fama gevraagd om mee te kijken. Met haar tips hebben we getracht het jagersinstinct van Jip onder controle te krijgen. Vervolgens zijn we detectielessen gaan doen en hebben we wederom een gedragsdeskundige ingezet om ons te helpen. Jip en kleine kinderen blijft namelijk een hekelpunt (hij krijgt stress van ze en jaagt ze na). Ondertussen zijn we hem aan het laten onderzoeken om te kijken of er ook een medische oorzaak aan ten grondslag ligt.

Jip is een super lieve hond, die luistert naar de basiscommando’s, die los kan lopen in losloopgebieden, die goed met andere honden kan als hij losloopt (aan de lijn is hij soms reactief en dient hij getraind te worden), hij is lief naar kinderen in de leeftijd van 7+ en jaagt als een gek op katten en vogels. Kinderen onder de 7 jaar vindt hij spannend en dan raakt hij zichtbaar gestresst. Hij wil ze dan zachtjes beetpakken. Met onze eigen kinderen gaat hij super goed en geldt bovenstaande niet.

Onze gezinssamenstelling bestaat uit Paul, mij, onze kinderen Max (4 jaar) en Julia (6 maanden) en maltezer Bam (5 jaar) en dat maakt dat wij vaak kleine kinderen over de vloer krijgen. Jip wordt hier enorm gestresst van en kan dit niet aan. Onze levensstijl is hectisch en dat maakt hem niet beter. Het is voor ons onmogelijk om de levensstijl zo te veranderen dat het wel bij Jip zou passen. Helaas is bij ons de koek op. We gaan daarom op zoek naar een baas voor Jip waar ruimte is, waar geen kleine kinderen zijn en waar met hem getraind wordt, zodat er voldoende gedaan wordt om aan zijn behoeften te voldoen.

Voor meer info:
Saskia Leenen, 06-82285443

Jip is op proef geplaatst


Rasvereniging voor
Kortharige,
Langharige en
Ruwharige
Hollandse Herders

afbeelding raad van beheer


Login