Logo NHC
Nederlandse Herdershonden Club

Nestendag

Nestendagen van 2019

Zondag 22 september 2019
Nestendag, Terrein URV, Burgemeester Norbruislaan 680, 3555 EZ Utrecht/Zuilen
Keurmeesters: John Wauben (KH) en Ricky Lochs-Romans (RH/LH)
Voor meer informatie: Nestendag informatie

Routebeschrijving URV
Routebeschrijving URV Duits


24 september 2017
Nestendag

Nestendag 22-09-2019 info

Deze pagina gaat over de nestendag, die op zondag 22 september 2019 door de Nederlandse Herdershonden Club wordt georganiseerd.
De clubmatchwerkgroep heeft die voorbereid en zorgt ervoor dat alles goed verloopt.

INLEIDING
Nestendagen zijn naast de Kampioenschapsclubmatch de grotere evenementen die de vereniging organiseert. Per jaar worden er twee nestendagen gehouden. Een in het voorjaar en een in het najaar. Tijdens deze dagen worden jonge Hollandse herdershonden van ongeveer 12 tot 18 maanden samen met de vader- en moederhond en nestgenoten gekeurd. Pup eigenaren krijgen een inkijk van wat ras keurmeesters van hun hond vinden. Voor de fokkers is het van belang te weten hoe de keurmeesters oordelen over de fokcombinatie van hun nazaten.
In het verleden is steeds weer gebleken dat deelname voor pup eigenaren en fokkers een bijzondere ervaring is om het hele ´hondengezin´ tijdens de nestendag bij elkaar te zien. Vragen als hoe zijn de pups uitgegroeid, lijken ze op elkaar, hebben ze dit of dat trekje van vader of van moeder worden beantwoord.
Ook bezoekers zijn van harte welkom. Ongedwongen en ontspannen kunnen zij kennismaken met de Hollandse herder en inlichtingen vragen.
De nestendag wordt gehouden op de accommodatie van de Utrechtse Rasvereniging. Het adres is Burgemeester Norbruislaan 680, 3555EZ Utrecht/Zuilen. Voor deelnemers en publiek is ruime parkeergelegenheid in de directe omgeving.

De keurmeesters zijn Dhr. J. Wauben (KH) en mevr. R. Lochs-Romans (RH/KH)

UITGENODIGDE NESTEN
De volgende nesten worden uitgenodigd.

Nestnummer Reu Teef geboortedatum
korthaar
K1542 Abe van Breezand´s Bravoure Ubele v.h. Pullenland 12-05-2018
K1543 Teus v.h. oude Landras Calijn v. Old-Diek 13-05-2018
K1544 Bolle De Vrolijke Hollander Laska met Frasnay´s flair 23-05-2018
K1545 Holland Orson v. Le Dobry Becky v. Breezand´s Bravoure 26-05-2018
K1546 Alando De Goude Hollander Anna 20-06-2018
K1547 Frabalyja´s Fiks Hanke v. Old-Diek 20-07-2018
K1548 Jedi Vella v.h. Pullenland 24-08-2018
K1549 Ries v.h. Pullenland Uit Huize Marik Noah 09-09-2018
K1550 Dusty Reggae of Siam Crown 26-09-2018
langhaar
L447 Neef Nizzanice v.h. Eigen Land Hannah Phaeja v. Oscarli 04-06-2018
L448 Neef Nizzanice v.h. Eigen Land Faimshey´s Ieniemienie Icky Flo 17-08-2018
L449 Cézan Djairo v.´t froukes Hof v. Sophars Hof Atseya Elise 28-08-2018
L450 Emmes v.h. Meerhuisje Carels Cieuwke v.h. Fluitekamp 08-09-2018
ruwhaar
R928 Aloha Kâkou to Alec Cooke (Ace Cool) Ella v.d. Zilverstroom 29-05-2018
     

U kunt uw hond voor deelname aanmelden via de link in de uitnodigingsmail. Deelname kost € 10,00 per hond. Voor de ouderdieren zijn geen inschrijfkosten verschuldigd. In verband met het samenstellen van de catalogus sluit de aanmelding op 6-9-2019.

Niet van alle eigenaren is het emailadres bij ons bekend. Wij verzoekende fokkers de emailadressen van hun pup eigenaren door te geven aan de Centrale Administratie: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken) Graag ook het emailadres van de eigenaar van de vaderhond.
Indien deze gegevens niet bekend zijn bij de CA zal alleen de fokker worden aangeschreven met het verzoek zelf de eigenaren van zijn/haar nest te informeren en te stimuleren aan de nestendag deel te nemen.
Heeft u als eigenaar van een hond uit een van de boven vermelde nesten eind augustus geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op via email met .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken)
Nesten geboren in het buitenland worden op verzoek van de fokker uitgenodigd. De betreffende fokkers worden verzocht daartoe de nodige actie te ondernemen en dat te melden per email aan .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken)

SOCIALE TEST
Tijdens de nestendag is er de mogelijkheid een sociale test af te laten nemen bij honden die geboren zijn na 1 november 2011. De test is bij uitstek bedoeld voor honden die ingezet gaan worden voor de fokkerij. Heeft u met uw hond, die na de puppy-cursus een vervolgcursus heeft gevolgd en deze met goed gevolg met examen heeft afgesloten, dan hoeft uw hond deze test niet meer te doen. Uw hond voldoet dan namelijk wat gedrag betreft al aan het Vereniging fokreglement.
De test wordt afgenomen door mevr. M. Heldens.
Aanmelden voor de test kan tegelijk met de aanmelding voor de nestendag. Schrijf snel in want er zijn maximaal 20 testplaatsen beschikbaar. Kosten bedragen € 10,00 per hond.
Honden die de test nog niet gedaan hebben en niet bij de uitgenodigde honden horen, kunnen ook worden ingeschreven via het aanmeldformulier.
Uitgesloten van de test zijn gesteriliseerde teven, gecastreerde reuen en reuen die niet twee ingedaalde testikels hebben. Dit omdat deze honden niet inzetbaar zijn voor de fokkerij.

INVENTARISATIEKEURING
Voor honden, ouder dan 18 maanden, die nog nooit gekeurd zijn, of alleen op jonge leeftijd is er de mogelijkheid ze aan te melden voor de inventarisatiekeuring. Deze keuring wordt door de 2 voorgenoemde keurmeesters samengedaan. De kosten bedragen € 10,00 per hond. Uitgesloten van de test zijn gesteriliseerde teven, gecastreerde reuen en reuen die niet twee ingedaalde testikels hebben. Dit omdat deze honden niet inzetbaar zijn voor de fokkerij.

UITGEBREID DNA-PROFIEL
Wilt u van uw hond een uitgebreid DNA-profiel laten opmaken door MyDogDNA (uit Finland) dan kan dat via het inschrijfformulier. De afname wordt gedaan door leden van de Fokkerijadviescommissie en het bestuur. De afgenomen monsters worden door de NHC voor analyse naar Finland gestuurd. De kosten bedragen € 82,50 inclusief afname en verzending.
Voor testen van Laboklin kunt u een mail sturen naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken)

FINANCIËLE ONDERSTEUNING
Voor de nestendag wordt een catalogus gemaakt. Daarin is (beperkte) ruimte voor plaatsing van een advertentie. Kenneleigenaren wordt graag de gelegenheid geboden een advertentie te plaatsen. Door dat te doen wordt de kennel in het voetlicht geplaatst en kan bij uitstek een toekomstig nestje onder de aandacht worden gebracht. Ook andere personen, bedrijven of verenigingen mogen een advertentie plaatsen. De kosten (A5-formaat) zijn slechts € 20,00. Naast plaatsing van een advertentie wordt ook de gelegenheid geboden om de nestendag financieel te ondersteunen met een vrije gift. Van giften van € 10,00 of meer, wordt melding gemaakt in de catalogus.       Als u één of beide mogelijkheden wenst, graag voor 30 augustus een mailtje naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken) en er wordt met u contact opgenomen om dit te regelen.

AGENDA
Bezoek zondag, 22 september 2019 de nestendag. De ochtendkeuringen starten om 10:00 uur en de middagkeuringen om 13:00 uur.
Reserveer alvast de volgende data in uw agenda:

18 t/m 20 oktober 2019 - FCI Internationale Herding Trials, terrein Groede  
23 november 2019 - Alg. Ledenvergadering – Sport en Cultureel Centrum de Camp Woudenberg  
18 april 2020 - Nestendag


INFORMATIE
Vragen over de komende nestendag?
Stuur dan een mail naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken), u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

Voor laboklin test(en) graag een mail sturen naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken)04 augustus 2019
Nestendag

Nestendag

Filmpje over het voorbrengen van de hond

Impressie van een nestendag

Routebeschrijving URV
Routebeschrijving URV Duits


Wat is een Nestendag?

De Nestendag is een van de grotere evenementen die de NHC twee keer per jaar organiseert.  Op een Nestendag worden jonge Hollandse Herdershonden, van ongeveer 12 tot 18 maanden, samen met hun nestgenoten en de vader- en moederhond gekeurd.
Voor de fokadviescommissies en voor de fokkers is het belangrijk te weten hoe de keurmeester over de fokcombinatie denkt. Dit speelt een rol bij het uitstippelen van het fokbeleid. De eigenaars krijgen zo een goede indruk van wat een raskeurmeester van hun hond vindt, in vergelijking met de rasstandaard.
Daarnaast is het natuurlijk voor fokker en eigenaars een bijzondere ervaring om het hele ‘hondengezin’ nog eens bij elkaar te zien. Hoe zijn de pupjes uitgegroeid, lijken ze op elkaar, hebben ze dit of dat trekje nu van vader of van moeder…...de antwoorden vindt u op de nestendag!
U krijgt een uitnodiging via de mail wanneer het nest van uw hond gekeurd gaat worden.
Bezoekers zijn op deze dag van harte welkom, en niet-ingeschreven honden mogen ook gerust meekomen. Op de website van de NHC, en in het clubblad, kunt u onder “Agenda” vinden wanneer de volgende nestendag gehouden wordt.
Op de nestendag zijn informatiestands aanwezig van:
- de NHC, voor informatie over lidmaatschap, pupinformatie, clubartikelen enz.
- de NHC-Kringgroepen, voor trainen met uw Hollander
- hondengedragstherapeuten, voor vragen over gedrag en opvoeding
Ook wordt er meestal in de lunchpauze een demonstratie gegeven van het een of ander. Soms alleen om naar te kijken, soms een ‘workshop’ waar u zelf ook met uw hond aan mee kunt doen. Meer hierover bij de aankondiging van de eerstvolgende nestendag.

Hoe gaat het toe op een nestendag? 
Download hier een beschrijving met tips voor deelnemers.
Wat gebeurt er op een nestendag      Litter Day

Dat doet ie anders mooit!
Das macht er sonst nie!
he’s never done that before

Sociale test NHC met toelichting

Formulier sociale test NHC testformulier plus toelichting


12 september 2017
Nestendag

^ Terug naar boven

Rasvereniging voor
Kortharige,
Langharige en
Ruwharige
Hollandse Herders

afbeelding raad van beheer


Login